Lia in Kulturhus Giethoorn tijdens Atelierroute op zaterdag 5 & zondag 6 oktober

De Atelierroute Steenwijkerland is een aantrekkelijke jaarlijkse culturele activiteit van de KunstKring Steenwijkerland in de regio Steenwijkerland. Dit jaar wordt deze georganiseerd op zaterdag 5 en zondag 6 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur. Dit jaar zijn er 33 deelnemers op 28 adressen te bezoeken. Er is een enorme variëteit in kunst te zien, zoals schilderijen, beelden, keramiek, hout glas, sieraden, pastels, aquarellen en textielkunst.

In het Kulturhus van Giethoorn exposeren alle deelnemers tijdens de Atelierroute met één kunstwerk, wat in een prachtig geheel en route getoond wordt op de eerste etage. De expositie is beide Atelierroute dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Lia Gurowitsch

lia small

Tijdens de Atelierroute is in het Kulturhus in de foyer Lia Gurowitsch (Kunst Coördinator Kulturhus Giethoorn). Lia is een eigentijdse primitieve schilderes. Van jongs af aan was het duidelijk dat zij geboren was om te creëren. Handenarbeid en koken waren al heel vroeg favoriete bezigheden van haar. Zij is niet te vangen in een hokje van een bepaalde stijl. Alles wat haar boeit probeert ze weer te geven zoals zij dat ervaart zonder zich te laten remmen door de werkelijkheid. Haar beleving wordt een nieuwe werkelijkheid. Als zij aan het werk is verdwijnt ieder gevoel van tijd en plaats. Zij wordt één met haar schilderij om er na verloop van tijd herboren uit te komen.

Meer info mbt de Atelierroute en alle deelnemende kunsternaars