Kunst van Lia siert de wanden van het Kulturhus in Giethoorn

Even nog geen activiteiten in het Kulturhus van Giethoorn en ook geen exposities om een bezoek te brengen aan De Eendracht. Wel hebben we nu de wanden en de foyer prachtig laten inrichten door Lia Gurowitsch met haar kleurrijke beelden en schilderijen. Zodat het toch nog een beetje vrolijk en gezellig bij ons is, wanneer u in de foyer wacht voor uw bezoek aan de fysiotherapeut, de logopedist, de podotherapeut of het consultatiebureau.

Lia Gurowitsch
Lia is een eigentijdse primitieve schilderes. Ze is niet te vangen in een hokje van een bepaalde stijl Van jongs af aan was het duidelijk dat zij geboren was om te creëren. Handenarbeid en koken waren al heel vroeg favoriete bezigheden van haar. Ze koos al snel voor het kappersvak, waarbij het meest opvallend was haar talent voor kleurgevoel. Het was dan ook vrij logisch om, op haar 48e, teken- en schilderles te nemen. Alles wat haar boeit probeert ze weer te geven zoals zij dat ervaart, zonder zich te laten remmen door de werkelijkheid. Haar beleving wordt een nieuwe werkelijkheid.

Kunst coördinator Kulturhus Giethoorn
Sinds 2016 is zij verantwoordelijk voor de exposities in ons Kulturhus. Lia doet dit geheel vrijwillig en is zeer enthousiast en gedreven in haar werk. Zo zijn er al vele exposities ingepland voor de komende jaren en kan ze niet wachten totdat we weer openingen en rondleidingen mogen verzorgen. Daarnaast zijn wij voornemend om dit jaar de kunstmarkt te organiseren. Wij zijn maar wat blij met zo’n kleurrijke vrijwilliger in ons midden.

Zodra het weer kan openen wij onze deuren weer voor een bezoek aan exposities, zodat meer mensen kunnen genieten van kunst in Giethoorn. Tot dan!